The Belgian pop band BOVARII features:
- vocalist/songwriter Karen Verresen
- pianist/programmer/producer Alano Gruarin.

The band

Vocal: Karen Verresen
Piano/programming: Alano Gruarin
Guitars: Stijn Norga, Patrick Steenaerts
Bass: Peter Verhaegen
Drums: Maarten Moesen
Trumpet: Carlo Nardozza
Sax: Lieven Cambré

 

BIOGRAPHY (in dutch)

Karen Verresen

Karen Verresen is een Vlaamse singer songwriter. Ze studeerde Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkt aan het departement Computerwetenschappen (KU Leuven) en als freelancer grafische vormgeving en webdesign onder de naam Art Dokus.

Op zeventienjarige leeftijd won ze de Baccara Beker, een nationale wedstrijd voor jong muzikaal talent.

In oktober 2007 werd ze als enige Belgische, samen met twaalf anderen wereldwijd, geselecteerd voor de eindronde van de International Young Jazz Singers Competition.

In co-write met Raph Schillebeeckx schreef ze muziek voor EMI Publishing. Haar eigen nummers werden gebruikt in theatervoorstellingen en kwamen terecht op CD’s van anderen waaronder Eline De Munck en Barbara Dex. Een nummer waar zij aan meeschreef zit in de halve finale van de voorrondes in Letland voor het Eurovisie Songfestival 2013.

Ze is livezangeres bij Buscemi en werkt sinds enkele jaren aan haar debuutplaat die op 15 februari 2013 wordt voorgesteld in C-mine, Genk.

www.karenverresen.be

Alano Gruarin

Alano Gruarin producete de plaat.

Alano behaalde een dubbellaureaat klassieke piano en jazzpiano.

Hij werkte mee aan de laatste plaat van Kommilfoo en schreef samen met Steve Willaert de muziek voor de nieuwe fictiereeks ‘Crème de la crème’, die vanaf 7 januari te zien is op VTM.

Hij is bezieler van het Alano Gruarin trio waarmee hij in 2007 zijn debuutplaat ‘Profondo Blu’ met Bert Joris uitbracht. Daarnaast is hij vaste pianist bij Hommage à Brel (Filip Jordens), Orchestra Tanguedia en The bold and the beautiful (vierhandig duo met Jef Neve). 

www.alanogruarin.be

 

© 2013 BOVARII